14 dagers karantene for alle som har vært på reise i områder med vedvarende koronasmitte

Publikumstelefon Har du spørsmål om det nye koronaviruset, og ikke finner svar på denne siden eller på FHIs nettsider, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015.

Helsedirektoratet utvidet lørdag 7. mars anbefalingen om hvem som bør holde seg hjemme, til å gjelde alle personer som har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus.

Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte, skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke

Dette omfatter å:

  • ikke gå på jobb eller skole
  • unngå reiser
  • ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre
  • unngå nær kontakt med andre

Karantenerådet fra FHI om å holde seg hjemme i 14 dager om du har vært i områder med vedvarende koronasmitte har tilbakevirkende kraft. Hvis du eksempelvis kom hjem fra utsatte områder for 10 dager siden, skal du holde deg hjemme de neste fire dagene.

Har du vært sammen med en person som har testet positivt for koronaviruset, bør du holde deg hjemme i 14 dager. Ring legevakt dersom du begynner å hoste eller få feber.

Dersom noen i husstanden testes, skal alle være hjemme til testsvar foreligger. De som ikke har vært i utsatte områder kan gå ut av karantene om test er negativ